Qigong er en gammel kinesisk bevægelsesform, som er en del af den Traditionelle Kinesiske Medicin. Dvs. at det er øvelser der er lavet med det formål at forebygge og helbrede sygdomme, både fysisk og mentalt. 

Nu til dags er Qigong anerkendt som en bevægelsesform der er sundhedfremmende og -forbyggende.

Og ved regelmæssig træning kan der på et fysisk plan opnåes en større smidighed, styrke, positiv effekt på hjerte-karsystemet, bindevævet, sener og ligamenter, samt en effekt på de indre organer. Samtidig har Qigong gavnlig effekt på stress og andre mentale tilstande og tilstedeværelsen i nuet vil blive styrket. Samtidig kan det være med i genoptræning efter skader. Der er bl.a mange øvelser, hvor hvirvelsøjlen bliver strukket og bevæget.

Jeg er uddannet ved Qigong Zen i Roskilde. I min undervisning er det vigtigt for mig, at der er plads til alle. Det handler om at komme tilstede med kroppen, sindet og livsenergien(Qi) forenet, så du sanser nuet. Øvelserne kan tilpasses den enkelte og jeg guider i at lytte til kroppen og derved undgå overbelastninger. Alle øvelser udføres stående, men kan også laves siddende på en stol.

Indenfor Qigong findes der mange stilarter. Dem jeg primært underviser i er:

Lohan Hands:

18 unikke strækøvelser, der er en blanding af Yin og Yang prægede øvelser. 

Wu Xing Qigong(5 elementers Qigong):

En serie med 5 forskellige øvelser, der laves i et flow. Qigong formen hører til under gruppen Medicinsk Qigong og har til formål at balancere livsenergien(Qi) og derved holde kroppen og sindet sundt og raskt.

Ba Duan Jing(De 8 silkebrokader)

En serie med 8 øvelser, der også hører til under gruppen Medicinsk Qigong. Den åbner leddene og kommer rundt om hele kroppen.

Yi Yin Jing( Den muskel- og ledforandrende Klassiker):

En Qigong serie i et langt flow. Yderst hjælpsom ved rygproblemer og til at genoptræne efter skader.

 
Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk