Zen shiatsu's historie og tankesæt

Shiatsu er en del af den traditionelle japanske lægekunst. 'Shi' betyder fingre på japansk og 'atsu' betyder tryk. Zen shiatsu er en videreudvikling af den originale shiatsu. Det er den japanske shiatsu mester Masunaga, der har udviklet denne.

I zen shiatsu behandles kroppens meridianbaner, hvor livsenergien (også kaldet Ki/Qi) flyder.  Der kan opstå ubalance i meridianbanerne, bla. i form af blokering af Ki, dette betyder at der er meget energi i nogle områder og mindre i andre. Det er oftest områderne med meget energi der skaber symptomer(f.eks i form af smerter).

Zen shiatsu er med til at genoprette balance i meridianerne og i kroppen. Behandlngerne kan være med til at afhjælpe symptomer og har samtidig en forebyggende effekt på sygsomme, da symptomerne på sigt kan manifistere sig som sygdom.

 

En zen shiatsu behandling

I zen shiatsu skelnes der ikke mellem den fysiske krop, det psykske/følelsesmæssige og det mentale.

En behandlng vil derfor ikke kun koncentreres om symptomerne, men også de bagvedlæggende årsager til ubalancen. Ubalancen viser sig for det meste som fysiske smerter, men har oftest en mere følelsesmæssig oprindelse(det kan være stress, tvivl, sorg, vrede, tristhed, angst m.v.). 

Du vil gennem behandlingen oftest opleve at komme dybere og dybere ned og din krop og dit sind(følelser, tanker) vil falde til ro, du vil føle dig mere samlet og have en dybere forbindelse til dig selv. Denne dybde og ro vil oftest blive forstærket gennem flere behandlinger og effekten vil virke længere og længere.

Symptomer

Her kan du læse om de forskellige symptomer og hvordan Shiatsu kan afhjælpe dem.

Senfølger Kræftforløb: 

Et kræftforløb er hårdt for både kroppen og sindet. Og efterlader dig med en drænet og ubalanceret livsenergi(QI). Shiatsu kan hjælpe kroppen med at understøtte og opbygge denne energi og derved give HELE DIG de bedste vilkår for at komme dig både fysisk og mentalt oven på et hårdt forløb. Du kan starte behandlinger både under dit kemoforløb for at forebygge senfølgerne eller efter endt behandling.

Stress og udbrændthed

Da shiatsu går ind og grounder dig og derved giver dig de bedste forudsætninger for at generere overskud, vil du mærke at det bliver sværere at slå dig ud af kurs, tankemylder bliver mindre og din tilstedeværelse, koncentration og livsglæde bliver større. Shiatsu kan både bruges som forebyggelse af stress og til at genopbygge energien efter en periode med stress/udbrændthed.

 
Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk