På denne side vil jeg løbende skrive indlæg om viden fra den kinesiske medicin og anden viden, der har relevans.


Kinesisk nytår 2022 -Vand Tigerens år

Udsmykning, Billeder, Modulære Trykte Billeder Til Stuen Maleri På Lærred  Blomster Og Buddha Plakat Væg Kunst Med Indrammet for ~ Home decor -  Brubainteractive.dk

Generelle aspekter
Tigerens år varsler store forandringer. Tigeren udviser stort mod, kraft og styrke. Det er en rigtig leder-energi. Den afventer det rette øjeblik før den slår til med fart og tempo. 2022 er en perfekt anledning til at starte en virksomhed op, skifte karriere og være mere kreativ/ skabende.
Livet er relativt kort og det rummer forskellige cyklusser - energien netop nu vil hjælpe dig til at foretage et større skift i livet - job, parforhold eller boligsituation etc. Nu i 2022 er et godt tidspunkt til at træde i karakter og ikke holde sig tilbage for at tage nogle chancer.
🐅☯
Personlige aspekter
Rotten: fokus på kommunikation, samarbejde og rejser
Oksen: fokus på forvaltning af penge
Tigeren: fokus på ny begyndelse, forandringer indenfor arbejde og parforhold etc.
Kaninen: fokus på afslutning, given slip på det gamle og fremgang
Dragen: fokus på netværks-dannelse og kontakt til mennesker
Slangen: fokus på karrieremuligheder og fremtoning i verden
Hesten: fokus på viden, visdom og spiritualitet
Geden (fåret): gode aspekter ift. at forbinde sig med mennesker og få hjælp fra andre
Aben: du får brug for din gode tilpasningsevne - fokus på parforhold
Hanen: fokus på afklaring, din effektivitet og opnåelse af fremgang
Hunden: fokus på eventyr, møde nye mennesker og parforhold
Grisen: fokus på at holde hus og - mulighed for ændringer indenfor familien og boligsituation.
🌿
Du kan se herunder hvilket tegn du er født i. Almindeligvis skifter vi fra et til til et andet omkring slutningen af januar eller starten af februar hvert år. Hvis du er født omkring dette tidspunkt kan dit tegn enten være det dominerende tegn for det pågældende år eller for året før. Det vil kræve et ekstra tjek for, at være helt sikker. Dit tegn forekommer hvert 12 år.
Til hvert tegn hører et element, som skifter for hver gang: metal, vand, træ, ild og jord. I år er det altså en Vand Tiger for første gang i 60 år, som også er den tid det tager at passere gennem en hel cyklus.
Ift. elementet så er dit personlige element det lille og selve elementet "vand" for i år er det STORE. Vand er som vores 2022 verden. Vil den støtte dig eller vil den udfordre dig?
🐅
Hvis du er født i et år, hvor vand er det dominerende element: vil du få et harmonisk år 2022 med masser af kommunikation. Pas på det ikke kun bliver ved snakken, men også husker aktiviteten/ handling.

Hvis du er født i et år, hvor træ er det dominerende element: - vand skaber træ. Du vil opleve stor opbakning til dine projekter og gøremål i 2022.

Hvis du er født i et år, hvor ild er det dominerende element: -vand begrænser ild. Du vil opleve dig blokeret og mærke modgang, når du tager initiativer. Du bør gå lidt forsigtigt til værksog ikke tage det personligt. Når du mærker modstand fra andre undgå at tilspidse en konflikt, men stå op for digselv og det du tror på - med tålmodighed vil det lykkes dig.

Hvis du er født i et år, hvor jord er det dominerende element: -jord begrænser vand. Nogengange kan du ændre verden, andre gange ikke. Men uanset vil det være godt at du stiller nogle krav.

Hvis du er født i et år, hvor metal er det dominerende element: -metal skaber vand. Du har mange muligheder og der er meget brug for dig i 2022. Alle vil trække i dig - pas på du ikke bliver udbrændt. Husk at man ikke kan sige ja tak til alle tilbud. Først må du agere med et afklaret og beslutsomt afsæt - så kommer hjælpen.

 

 

----------------------------------------------------------------------

Sommervarme og påvirket søvn

Vi er på kalenderen lige startet på sommermånederne. Og i år har sommeren i den grad gjort sit indtog, med varme solrige dage.

Den høje varme kan i al almindelighed påvirke søvnen, men det at forandringen har været så brat gør, at vi ikke har omstillet os endnu.

Vi kommer fra foråret, der står for kreativitet, udvikling og udlevelse af drømme. Ved ubalancer her, kan bl.a. Søvnen blive påvirket. Det kan være svært at falde i søvn, søvnen kan være urolig og der kan være uro i led og sener. Mange drømme kan også forekomme. Drømme er en måde at kommunikere med hjertet, og gøre hjertet opmærksom på at der er svært fordøjelige tanker og oplevelser, der har behov for at blive bearbejdet.

Vi er nu i en periode af året, hvor kommunikation er i højsædet. Solen og lyset er med til at åbne os op, leve i nuet og i overensstemmelse med vores hjerter. Vi må her huske at vores medmennesker også kommunikerer mere og at vi alle også skal huske at lytte til hinanden.

Jeg ønsker jer alle en varm, glædelig og kærlig sommer!

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

Lidt om den kinesiske medicin og efteråret..

Nu er efteråret for alvor i gang. Det er på en gang dejligt

livsbekræftende og befriende, men kan også være svært at komme igenenm..

Den kinesiske medicin ser efteråret som tiden for forandring, for at give slip på at det døde –alt det der ikke længere er(f.eks. sorg, gamle mønstre m.m) og tage nyt ind. Ligesom træerne der lader de visne blade falde af og går i hi, for til foråret at lade nye blade spire.

Det kan for os mennesker være svært at give slip og lade noget nyt ind. Dette kan manifestere sig i kroppen, som problemer i form af overfladisk vejrtrækning, lungeproblemer, anspændthed i kroppen og især overkroppen og skulder/nakke fordøjelsesproblemer m.m.

Øvelser for vejrtrækningen-evt. meditation er gavnligt, samt kropsøvelser.

Efteråret med kulde, fugt og vind belaster især urinblæremeridianen og kan give symptomer, som ondt i lænd og korsben, blærebetændelse, følelse af mindre energi/træthed/halvsyg, der kan ende med en rigtig efterårsforkølelse.

Sørg for at være godt pakket ind ved lændeområdet og ved nakken, samt fødder og ankler. Tag varme fodbade, gå i sauna, alt hvad der varmer og vitaliserer kroppen.

Zen shiatsu og andre behandlinger på meridianerne er gode til at styrke meridianerne og behandle disse overnævnte symptomer.

Jeg ønsker jer alle et kærligt, forandrende og livsbekræftende efterår!!
Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk