På denne side vil jeg løbende skrive indlæg om viden fra den kinesiske medicin og anden viden, der har relevans.


 

Sommervarme og påvirket søvn

Vi er på kalenderen lige startet på sommermånederne. Og i år har sommeren i den grad gjort sit indtog, med varme solrige dage.

Den høje varme kan i al almindelighed påvirke søvnen, men det at forandringen har været så brat gør, at vi ikke har omstillet os endnu.

Vi kommer fra foråret, der står for kreativitet, udvikling og udlevelse af drømme. Ved ubalancer her, kan bl.a. Søvnen blive påvirket. Det kan være svært at falde i søvn, søvnen kan være urolig og der kan være uro i led og sener. Mange drømme kan også forekomme. Drømme er en måde at kommunikere med hjertet, og gøre hjertet opmærksom på at der er svært fordøjelige tanker og oplevelser, der har behov for at blive bearbejdet.

Vi er nu i en periode af året, hvor kommunikation er i højsædet. Solen og lyset er med til at åbne os op, leve i nuet og i overensstemmelse med vores hjerter. Vi må her huske at vores medmennesker også kommunikerer mere og at vi alle også skal huske at lytte til hinanden.

Jeg ønsker jer alle en varm, glædelig og kærlig sommer!

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

Lidt om den kinesiske medicin og efteråret..

Nu er efteråret for alvor i gang. Det er på en gang dejligt

livsbekræftende og befriende, men kan også være svært at komme igenenm..

Den kinesiske medicin ser efteråret som tiden for forandring, for at give slip på at det døde –alt det der ikke længere er(f.eks. sorg, gamle mønstre m.m) og tage nyt ind. Ligesom træerne der lader de visne blade falde af og går i hi, for til foråret at lade nye blade spire.

Det kan for os mennesker være svært at give slip og lade noget nyt ind. Dette kan manifestere sig i kroppen, som problemer i form af overfladisk vejrtrækning, lungeproblemer, anspændthed i kroppen og især overkroppen og skulder/nakke fordøjelsesproblemer m.m.

Øvelser for vejrtrækningen-evt. meditation er gavnligt, samt kropsøvelser.

Efteråret med kulde, fugt og vind belaster især urinblæremeridianen og kan give symptomer, som ondt i lænd og korsben, blærebetændelse, følelse af mindre energi/træthed/halvsyg, der kan ende med en rigtig efterårsforkølelse.

Sørg for at være godt pakket ind ved lændeområdet og ved nakken, samt fødder og ankler. Tag varme fodbade, gå i sauna, alt hvad der varmer og vitaliserer kroppen.

Zen shiatsu og andre behandlinger på meridianerne er gode til at styrke meridianerne og behandle disse overnævnte symptomer.

Jeg ønsker jer alle et kærligt, forandrende og livsbekræftende efterår!!
Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk