Øreakupunktur

 

Jeg bruger både øreakupunkturpunkterne fra den kinesiske medicin, der er blevet brugt fra før vores tidsregning, og fra Auriculomedicinen, der er er et nyere system udviklet af en Fransk læge i 1950'erne. Begge systemer er rimelig enige om placeringen af organerne i ørerne, men organernes funktion er forskellige. Derfor supplerer begge systemer hinanden godt. I zen shiatsu tager jeg også udgangspunkt i den kinesiske medicin. 

Øreakupunkturen giver et godt supplement til zen shiatsuen og de to behandlingsformer giver sammen en øget effekt. 

Diagnosticering og behandling

Ved øreakupunktur bruger jeg en test fra posturologien, samt VAS(puls-måling) til at diagnosticere.

Til selve behandlingen bruger jeg følgende:

- ASP-nåle (små nåle der bliver siddende i øret og bliver dækket af et lille plaster. Nålene falder selv ud efter 2-14 dage)

- TCM-nåle (almindelige akupunkturnåle der skal sidde i øret 20-30 min, mens du ligger på briksen og slapper af.

Jeg slutter altid behandlingen af med at løsne/massere skulder og nakke og tage TCM-nålene ud.

Kroppens reaktion på behandlingen

Oftest bliver kroppen og sindet afslappet under behandlingen og du kan føle dig træt i timerne efter behandlingen. Andre oplever at have fået mere energi og glæde. Nogle kan opleve at blive utilpas underbehandlingen, men det forsvinder indenfor kort tid. Alle reaktionerne er symptomer på at kroppen arbejder på at hele sig selv.

Effekt af øreakupunktur

Øreakupunktur kan bruges ved muskel- og nervesmerter, stress og uro, søvnproblemer, koncentrationsproblemer, fordøjelsesproblemer
Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk